Sunday, January 08, 2006

Over stregen/under stregen

I forbindelse med opgave 3 hvor vi skulle komme med forslag til over og under stregen. Vil rød stue mene, at det man kan lave med aktiviteten skal stå over stregen. Hvordan man så laver aktiviteten skal undre stregen. Vi har her prøvet at lave et eksempel, og hører gerne fra I andre om I er med på ideen.

Eksempel:

Over stregen.


Dette er et byttekort hentet fra flickr. Kortet kan bruges til
Ting, f.eks. til- og frakort, laver 2 ens til vendespil. Man
kan eventuelt lave sin egen ”pokémon serie”o.s.v.Læs mere
Under stregen.

I flickr finder du stedet hvor du kan lave byttekortet. Vælg et billede du vil bruge og vælg hvor du vil have billedet til at stå. Du kan nu vælge hvad baggrund og hvad titel der skal stå på kortet. Skriv den tekst der skal tilhøre billedet. Hvis du ønsker ikoner på billedet kan du vælge på de runde prikker. Klik på create card og se det færdige resultat. Er kortet som du ønsker klik på ”click here to automatically upload this image to your flickr account”. For at sparer tid er den nemmeste løsning at klikke på ”save a copy of the image. Tag en kopi af http:// adressen og indsæt kortet i et billedbehandlingsprogram. Giv kortet den størrelse du ønsker og gem.

Rød stue

5 Comments:

Blogger lis said...

Jeg tror, I skal kikke lidt mere på jeres instruktion. I er simpelthen blevet for dygtige - når man bliver det, glemmer man, hvad der er svært for begyndere *lol*

Det vil forvirre, at I skriver I Flickr finder du stedet.
Det er ikke Flickr I linker til, men Trading Card Maker. Det eneste stedet egentlig har med Flickr at gøre, er at man kan importere billeder fra Flickr.
Måske I skal også overveje at gøre lidt ud af, hvor man får fat i sit billede fra (harddisken eller Flickr)?
Overvej også om en punktopstilling vil gøre det mere overskueligt?
Overvej eventuelt om det kan forklares enklere med andre midler en tekst?

Det er rigtig svært det her - I skal tænke jer tilbage til før, I kom der, hvor I nu er, for at lave en rigtig god forklaring til begyndere.
Det er også her, I kan hjælpe hinanden rigtig, rigtig meget. Det er nemlig meget lettere for andre end de, der selv har skrevet teksten at få øje på forbedringsmulighederne.

08 January, 2006 08:14  
Blogger asterix915 said...

Hej Lis

Øv :-) hvor har du ret. Og det er selvfølgelig fordi vi selv ved hvad det drejer sig om.. Nå op på hesten igen *s*

Lone

08 January, 2006 10:12  
Blogger Lykke Juhler said...

Hej Lone og Karin

Jeres ide med over og under stregen synes jeg lyder spændende. Det over stregen skal være det der fanger blikket, -og læseren skal blive interesseret i at vide hvordan man mon har lavet det, for derefter at klikke videre ned i teksten.

Lykke

09 January, 2006 02:09  
Blogger Helen said...

Jeg synes, at I har fat i den "rigtige" ende. Det, der står over stregen bør være det "fængende".

Hvis vi kombinerer den tankegang med intro teksten Gul stue lige har skrevet, kunne man også opfatte det således, at "Over stregen" desuden er rettet mod målgruppen (børn - personer med specielle behov). Altså kommunikation direkte med den målgruppe, som skal lave aktiviteten.

Hvis der f.eks. er tekst i denne del, kunne denne være af meget letlæselig karakter - måske endda en indtalt lydfil, hvis man ikke kan læse :)

MVH
Helen

09 January, 2006 03:26  
Blogger asterix915 said...

Hej Lykke og Helen

Jeg mener også det skal fange det der stå over stregen, så de får lyst til at læse videre. Og det er ikke en dum ide, med at kombinere med lydfiler.

Lone

10 January, 2006 10:30  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

The WeatherPixie