Wednesday, January 18, 2006

Natur-bog 3-10 år

Tag naturen med ind i institutionen og få jord under neglene.
Giv de 3-10 årige mulighed for at blive redaktør, og skabe deres egen natur-bog.

Ideen med natur-bogen har vi tænkt anvendt til børn i aldersgruppen 3-10 år. Meningen er, at man på forsiden skriver de ting op man kender fra naturen, Derefter skal børnene sammen med en pædagog, gå ud i naturen og finde dem. Vores ideoplæg til hvad den f.eks. kan indeholde er følgende: Blade, planter, regnorme, frøer, fisk, insekter, træer, skove, søer, jord og mudder. I fællesskab med børnene kan man vælge at tage billeder, tørre/presse blade og planter.

Under stregen:

Opret en flickr konto
Opret magasin
Vælg et billede fra din computer, ved at klikke på gennemse
Vælg hvor fotoet skal sidde (center, top/left, bottom, right)
Vælg layout
Vælg skrifttype
Vælg titel og farve på bogstaverne
Vælg indhold til bogen
Klik på create cover
Klik på automamatically upload
Klik save a copy
Klik på filer, gem som.., giv billede et navn og klik gem

Vi har tænkt, at der kan laves det antal udgivelser, man har lyst til, men hvis man har tid så et til hver årstid. På den måde kan følge, hvad der sker i naturen om foråret, sommer, efteråret og vinter.
Det giver også en mulighed for, at vi her kan implementere lærerplanerne på dette natur område, og på den måde har man jo et brugbart bevis på, at dette område af lærerplanerne er opfyldte. Derved kobler vi bevidst praksis og teori sammen, og det vil være oplagt som dokumentering over for forældrene.

Denne ide kan måske fremme den sociale trivsel, hvis man deler børnene ind i grupper, og derved giver dem mulighed for at prøve at samarbejde om opgaven. Derved får det enkelte barn mulighed for at bidrage med ideer og bruge sine ressourcer på gruppen. Til glæde for det enkelte barn som derved øver sig i disse færdigheder.

Rød stue

6 Comments:

Blogger HFS said...

Hej rød stue.

jeg synes dette ser total prof ud! skellet mellem over og under stregen er jo helt super!

jeg skal vidst til at arbejde..

:)Helle

18 January, 2006 13:30  
Blogger Ruth said...

Hej Rød stue!
Hvor er det bare flot. Som Helle skriver, det ser rigtig "prof" ud.

Mange hilsner fra Ruth

19 January, 2006 03:57  
Blogger asterix915 said...

Hej Helle og Ruth

Tusind tak for de pæne ord. Det har dælme også taget tid. Man tror fordi man selv kan det, at så kører det bare derudad, men det gør det nu ikke når man skal huske, at brugerne ikke har vores viden *lol*

Træt hilsen Lone

19 January, 2006 10:14  
Blogger lilian said...

Hej Lone
-åh ja, ja det må jeg nok sige...en blog jeg vist ikke kan leve op til....hold da fast, hvor får du det fra??? -jeg bøvler bare rundt i teknikken og jubler, når det lykkes..så tak for dine opmuntrende ord!
KH Lilian

27 February, 2006 12:07  
Blogger SusNyrop said...

Nøjj hvor er det altså fedt! Jeg havde en telefonsnak med Lis F. igår og hun talte varmt om naturfasgprojektet.
Ja - det er tydeligt at I har lagt et stort arbejde her, og jeg vil flux dele siden med mine co-bloggere fra 50 lande på http://www.blogenough.blogspot.com - de er engelsklærere og viser eksempler på kunsten at blogge med multimedier ; selvom vores seks ugers kursus netop er slut, stopper trangen til at blogge videre jo ikke her!

27 February, 2006 23:51  
Blogger asterix915 said...

Hej Lilian

Bare rolig, du skal nok komme efter det. Du er jo kun lige begyndt *s*. Inden du er færdig til sommer så ser din blog anderledes ud end i dag.

Hej Susnyrop

Tak for de pæne ord. Jeg så godt at du havde skrevet til Lis i går, og blev helt forbavset over at se dig her *lol*. Min naturfagsblog hedder Natur-ligvis og skulle du få lyst til at kigge forbi, skal du være velkommen *s*.

Lone

28 February, 2006 10:50  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

The WeatherPixie