Wednesday, November 30, 2005

Pressekort

Trods min frustration over medi8tor, skal I da ikke snydes for dagens påfund i flickr.

Når nu jeg er blevet redaktør på bladet "Lars`s fisketips", er jeg nød til at have et pressekort. Dette har jeg lavet nu, så nu skulle jeg kunne komme tæt på selv de berømte personer..

Gad vide hvad jeg finder i morgen????

Tuesday, November 29, 2005

Talebobler

Jeg har her leget lidt med talebobler, som jeg igen har fundet på flickr. Man kan selv vælge om det skal være bobler der taler, eller bobler der tænker som her. Eller ation (single-line only), hvad det så er?? Hvis teksten er svær at læse, så klik på billedet.

Jeg ved godt, at jeg har skrevet det tit, men hvor er der mange muligheder i flickr. Her kunne børn lave deres egen tegneserie med billeder fra deres hverdag, eller hvad de nu har lyst til.

Sjovt er det i hvert fald, og jeg tænker hele tiden til jul når du får tid, så skal jeg lave det og det. Så nu må vi håbe julen bliver laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang.

Monday, November 28, 2005

Eftertanke


Eftertanke
Originally uploaded by asterix915.

Jeg fandt dette på flickr og kiggede ind. Der var mange inspirations beskeder, hvilket fik mig til at lave min egen. Hvad jeg ellers lige skal bruge det til ved jeg ikke endnu, men fordybelse skader vel ikke :-)

Til og fra kort



Forleden dag tænkte jeg hvorfor ikke lave sine personlige til og fra kort. Jeg har valgt at sætte et billede ind af den person som skal have gaven, og så skrive en julehilsen ved til og fra. Jeg har haft den ene igennem billedbehandling, hvor jeg har lagt nogle jule effekter på. Man kan også vælge, at mishandle billedet så man skal gætte hvem gaven er til. Så kunne der stå små ledetråde der hvor man normalt skrive navnet på modtageren. Fx. i Lars´s tilfælde. Elsker at fiske, interessere sig for motorsport o.s.v. På min anden blog har jeg valgt, at lave vores julekort så nu er det bare i gang med at sende *s*. Billedet har selvfølgelig også været igennem Adobe.

Do-It

Saturday, November 26, 2005

Lydopgave

Den søvnige dværg.



Denne opgave har været sjov at lave, det har krævet lidt indsigt i hvordan de forskellige ting virker i audacity. Men når først man har prøvet sig frem går det derudaf. Jeg har indtalt en lille historie, hvor jeg har lagt en fuglelyd på fra stedet her. Der er vild mange lyde på denne side, og jeg kunne sikkert finde flere til min historie, men det må blive en anden gang. Jeg upload først audacity, så lame. Jeg indtalte min historie, og hentede så fuglelyden fra ovennævnte internetside. Derefter gemte jeg først i audacity´s fil, så jeg kunne redigere hvis jeg fik lyst. Så gemte jeg i mp3, udfra de papir på bb der hedder "gem som mp3 i audacity". Jeg oprettde en konto i podcasting, og hentede filen derind. Tog en kopi af koden, og fulgte anvisningerne på side 4 i "podcasting lyd på internettet". Da jeg ikke kunne få det til at virke 1. gang, vaskede jeg koden og vupti så var der lyd igennem.

Jeg synes det må være spændende for børn, at de kan digte historier, og selv ligge lyd/undertoner på, alt efter humør. Mulighederne er i hvert fald mange også her, og igen er det så spændende at tiden bare går når først man er i gang.

Tuesday, November 22, 2005

Image hosted by Photobucket.com

Så skulle der kunne laves julekort til alle. Tænk hvad børnene ikke kan få ud af det :-).

Jeg har bare et problem, når jeg vil vælge et andet billede, så bliver det første billede ved med at komme frem og ikke andre. Og jeg har ændret så der står cc ved dem, men jeg kan stadig kun se det ene....

Friday, November 18, 2005

Domino-dag

Jeg har lyst til at fortælle, at i dag kl. 20.15 på RTL sendes der DOMINO-DAY. Domino-day er en aften hvor unge/voksne fra forskellige lande i Europa prøver at slå verdensrekorden i domino. I sin enkelthed går det ud på at vælte så mange dominobrikker så muligt.

Nogen vil måske sige, at det ikke har noget med faget at gøre, men jeg kunne godt forestille mig, at de bruger computeren til at udtænke de billeder de vil lave, til at beregne hvordan de falder o.s.v.

Jeg tror også de har et netværk gennem computeren i løbet af året. Det er unge fra Europa der samles i Holland, og bruger dage på at stille deres projekt op. Det hele skal så kobles sammen så når den første brik vælter, skal alle vælte uden menneske hjælp. Det er et kæmpe show, hvor der er over 4 million brikker, og kan kun anbefales at se. Prøv at klikke videre på billederne, og I vil se, at klokkeren fra Notre Dame, den Trojanske Hest og mange andre billeder er lavet i dominobrikker og ligger klar til i aften. Der er stillet 4.321.000 dominobrikker op, og heraf skal 3.992.398 falde for at slå rekorden, uha det bliver spændende.

Jeg ved godt, at der kommer vild med dans i aften, men herhjemme har videoén heldigvis gjort sit indtog. Så jeg skal se domino-day, det er højdepunktet i november for mig :-). Det er vildt imponerende hvad de kan få ud af brikker i farver. Jeg bliver år på år overrasket og dybt fasineret, sidder og føler med dem når det går galt, og smiler over hele hovedet når det lykkes.

Thursday, November 17, 2005

Cover

Så fandt jeg ud af, at jeg også kan lave covers til magasiner. Jeg må altså sige, at flickr er en spændende side, i starten synes jeg bare den var til at ligge billeder ind på, men der kan jo laves en masse derinde.


Jeg har lavet mandens fiskeblad, og på forsiden kan man læse hvad bladet indeholder. Jeg har vist manden det og han har grint og smilet af mig, samtidig med at han synes det er sjovt det jeg laver. Så har jeg lavet en blad med vores nevø. Det skulle være lidt som barnets bog.


Jeg kunne forestille mig, at børn kunne lave covers af deres fritidsinteresser. Man kunne også i institutionen aftale, at i denne uge har vi natur, lave et cover omkring emnet. De emner de så skriver på coveret skal så udforskes bagefter i naturen.
Man bliver da aldrig færdig herinde :-).

Do-It

Wednesday, November 16, 2005

Kalender




















Nu kan man også lave kalender. Tænk at tage nogle billeder sammen med børnene, og så lave kalender. Man kunne sige til børnene, at det de skal fotografere, skal være noget der passer til månederne. Dem kunne man så bruge som gave, til mor og far eller bedsteforældre. Jeg har her til november brugt et billed af 3 dejlige unger jeg passer, og jeg har fået tilladelse af forældrene til at ligge dem på nettet. Til december har jeg brugt min skønne nevø, som synes det er skønt at være i bad *s*.

Monday, November 14, 2005

Byttekort fra flickr



Nu kan man lave byttekort på flickr. Endnu et værktøj som kan bruges sammen med børn. Byttekort kan bruges til flere ting. Man kan lave vendespil med 2 ens kort, eller 2 ting der passer sammen, fx blomster+vase. Man kan også en serie med biler, hvor man skriver hvor mange hestekræfter, tophastighed, farve o.s.v. på, så kan man spille eller bytte. Lidt som Pokémon bare med egen kreation. Det er som med alt andet, kun fantasien der sætter grænser.

Jeg har her lavet et kort af søen, hvor man kan se regnen gøre himlen sort. Og er kort med den flotte regnbue vi så i går ved Varde Å. Og tænk sig, billederne er taget med få minutters mellemrum. Efteråret er skønt og omskiftelig.

Tak Lis fordi du fandt det, når nu vi andre har så travlt med andet :-).

Do-It

Sunday, November 13, 2005

Animation

Image hosted by Photobucket.com

Halløjsa, sikke det dog sejler der ud af. Jeg har været ude og gå en tur med manden i Marbæk, et skønt sted i nærheden af hvor vi bor. Jeg tog kamera med, da jeg havde bestemt mig for at tage billeder af søen som jeg ville bruge til en animation. Vi gik en dejlig tur, og jeg fik taget mange forskellige billeder. På de 40 minutter vi gik tog jeg 9 billeder, og når vi ser dem, skulle man tro de er taget på forskellige dage, sådan skifter lyset fra himlen. Da jeg lavede animationen opdagede jeg, at jeg slet ikke behøver, at vende det foto som jeg kopier fra. Ved et tilfælde kom jeg til at klikke på edit/transform og vupti så var alle mulighederne der, højre, venstre, op, ned eller vandret. Så hvis bare man står på det lag man vil vende som i mit tilfælde, enten fisken eller manden på stranden, så klikker man edit/transform og vælger. Jeg må nok sige, at jo mere jeg arbejder i programmet, jo lettere bliver det. Jeg opdager ny ting hver gang, ting der gør det nemmere. Det er dælme genialt.


Denne her animation har jeg først uploadet i photobucket, og så klikkede jeg på firkanten med blog, lige ovenover animationen, og så åbnede der sig en side hvor jeg skrive nu. Så går jeg ud fra, at den bliver sendt til min blog, når jeg trykker på Post Entry (spændende). Hvis det går som jeg forventer, er det ikke nødvendigt at kopiere tag-koden, for bagefter at åbne min blog, og create new post, og ligge koden derind. Så klare jeg alt abrejdet fra photobucket. Så nu vil jeg lade det komme an på en prøve og klikke.

Hej igen. Det virkede efter hensigten. Det eneste problem er, at den ikke skriver æ,ø eller å. Der kommer en firkant i stedet for bogstaverne, så skal man alligevel ind og rette. Men man kan selvfølgelig selv bestemme. Jeg synes bare, at hvis jeg skal ind og rette alligevel, så kan jeg ligeså godt nøjes med at blog animationen, og så skrive her i bloggen. Bare lidt strøtanker. Jeg forstår stadig ikke hvorfor Dortes animation er større end mine????? Jeg er ked af, at man ikke kan se min fine fisk jeg har kopieret over, som svømmer og dukker op forskellige steder i søen. Det er svært at se de små mænd på søen, og min lille nevø der kravler. Det kæmpe arbejde der er laver kommer ikke til sin ret desværre.

Collage


Jeg synes der var så mange ting jeg ikke havde prøvet i adobe photoshop, så jeg blev nød til at prøve igen. Jeg har givet huset en tur i vridemaskinen, og så fandt jeg et sted i manualen hvor de beskrev hvordan jeg spejlvender. Så manden og vores kære nevø, fik lov til at være prøveklude. Manden brugte jeg viskelæder og magic viskelæder til før jeg kopierede, og viskede resten ud på collagen. Men på siden 22 i manualen var det tips til hvordan jeg laver en udtyndning, så det prøvede jeg på Christian. Jeg brugte først magic viskelæder, tegnede med lasso om ham, gik i select/modify/contract og skrev 10. Så i select/feather og valgte også 10. Kopierede ham først den ene vej, så tilbage til fotoet, og vendte ham, kopierede igen, og så var jeg fri for at bruge viskelæder. Det er smart, man skal bare huske, at spejlvende på det foto man vil klippe fra. Hvis man vender i collagen, så vender alle lagene. Nu vil jeg lave en animation mere, for det her er sjovt.

Saturday, November 12, 2005

Animation

Image hosted by Photobucket.com

Ja, så lykkedes det at få min animation ind på min blog, og det har været en hård fødsel *lol*. Hvilket jo er utroligt, når man ser hvor lille den er *g*. For dem der ikke kan se det, så er det manden der sejler i en flydering, med en fisk han har fanget, og en kammerat der går op af skrænten.

Jeg brugte meget lang tid på at lave min animation. Ikke fordi jeg havde glemt processen, men fordi jeg ved et uheld kom til at lukke for computeren, og billederne var gemt i jpeg, så jeg kunne bruge dem i Babarosa. Det var ikke smart, og jeg måtte til at begynde forfra, så jeg kunne få de sidste billeder til animationen færdig. Og af skræk for at det skulle gentage sig, gemte jeg det første billede i psd, så kunne jeg nemlig altid hente det frem hvis uheldet skulle være ude. Jeg synes faktisk at arbejdet gik noget nemmere end collagen, da jeg opdagede nogle værktøjer. Jeg fik brugt et magic viskelæder, og tryllestaven til select/inverse-copy-paste, så det var faktisk sjovere end besværligt. På et tidspunkt da jeg lavede billederne mindre, ville den pludselig ikke gemme, og blev ved med at skrive, at fotoet var åben andre steder. Alt andet var lukket så jeg blev lidt træt af pcéren. I det felt der åbner sig, når jeg trykker på "save as" var der en lille firkant, hvor der stod "save as copy". Jeg tænkte det kan kun gå galt, så jeg satte et flueben, og minsandten så gemte den, så inden jeg så mig om havde jeg en hulens masse kopier. Så det var noge af et arbejde at slette og finde de rigtige til Babarosa.

Nå, animationen var færdig fredag eftermiddag, og jeg glædede mig som vanvittig til at få den på min blog. Det skulle vise sig, at være meget sværere end tidligere. Jeg bøvlede og bøvlede, og skrev en del med Helen på bb. Jeg lagde den ind så hun kunne gøre den mindre, hentede den hjem på min computer, prøvede igen og igen, men lige lidt hjalp det. Jeg oprettede en konto i Photobucket, lavede et album og uploadede så min animation. Ud for mit navn stod der at jeg havde 1 pics. Der skete så det, at min computer bad mig om at installere noget, så den kunne rense for et eller andet. Se nu er jeg meget øm overfor min computer, og ville ikke blive så glad hvis jeg mistede mine dataer fra mit studie, så jeg ringede til min computermand. Han fortalte, at hvis jeg klikkede ja, ville jeg ødelægge det jeg havde på pcéren, jeg skulle slukke og lukke op igen. Nu var skuffelsen så stor, at jeg ikke orkede mere, så jeg tog over til svigermikanikken og spiste. Her til morgen havde jeg ikke den store lyst til, at lukke computeren op, for min tiltro til at det virkede var ikke særlig stor.

Jeg tog mod til mig her i eftermiddags, og kiggede ind i bb. Jeg læste Helens indlæg hvor hun vidste hvor koden skulle kopieres. Jeg loggede ind på min Photobucket konto, åbnede mit album, klikkede længere ned på siden, og volia der lå min animation. Straks kopierede jeg koden og lagde den her. Og se det "funker", det eneste jeg er meget ked af er, at den ikke er større, for jeg synes ikke den ses ordenlig.

Nu er jeg glad (bortset fra størrelsen *lol*), og moralen for mig er, at hvis jeg havde kigget længere nede første gang i Photobucket, så havde jeg været sparet for mange frustrationer. Jeg havde ikke været skuffet og irriteret, og jeg havde sikkert åbent computeren noget før i dag. Men som de siger "af skade bliver man klog og sjælden rig", og jeg er så sandelig blevet en erfaring rigere, om jeg så er blevet klog, er op til andre at bedømme *G*. Men en ting er sikkert det har været en opgave der har kostet mig tid, frustration, skuffelse, men også glæde nu det lykkedes.

For hulen jeg er glad ligenu, og jeg er ligeglad med janteloven i øjeblikket, for jeg er hamrende stolt af mig selv og mit arbejde, og svæver på en lyserød sky, og det kan ingen tage fra mig. STORT SMIL TIL ALLE.

Wednesday, November 09, 2005

Collage i fotobehandlingsprogram


Her er min collage, men jeg synes nu Ruths 1. collage i naturen er noget kønnere. Det er nogle fantastiske farver der er på hendes collage. Nå, jeg har valgt at bruge billeder fra egen computer. Og så gik jeg ellers i gang. Jeg åbnede Adobe Photoshop 6.0 og ville ligge en baggrund ind. Se det var ikke så lige til, jeg skulle først have dem hentet ind i Adobe. Da jeg havde brugt en halv dag på dette, kopierede jeg flere lag. Jeg fandt en nyt billede og klippede og lagde ind, der kom godt nok et nyt lag helt automatisk, og inden jeg så mig om havde jeg en hel bog *lol*. Så langt så godt, men så gik der ged i det. Jeg kunne ikke finde ud af hvorfor jeg hele tiden kunne se alle billeder. Jeg prøvede søndag, mandag og måtte have hjælp. På bb rådede de mig til at kigge i manualbasen, hvilket jeg så gjorde. Der inde fandt jeg en tastevejledning til Adobe Photoshop 7.0, printede den ud og læste. Der står mange gode råd, og jeg kastede mig ud i det endnu en gang. Se jeg synes nu det virkede, men igen kunne jeg ikke slukke for lagene. Ind i bb igen, hjælp. Helen skrev nogle råd, og der imellem stod der noget om et øje jeg kunne klikke på. Så stædig som jeg er tænkte jeg, det skal kunne lade sig gøre. Jeg begyndte forfra for gud ved hvilken gang. Først en baggrund, så kopierede jeg en stor mand, så kopierede jeg en åkande. Jeg kopierede en åkande mere, og troede jeg kunne ligge den på samme lag som den første, men nej, sådan virker systemet ikke. Så jeg har 4 lag med åkander, skønt.

Stolt viste jeg manden det, men han blev nu meget fortørnet over at jeg havde puttet PINK blomster på hans fiskebillede, det var simpelthen mishandling. Jeg mente billedet var trist og gråt, så der skulle noget farve på (kvindegen). Jeg gemte collagen i save til web - gif. I dag ville jeg så ligge noget mere på min collage, men jeg kan ikke finde ud af at åbne den så jeg kan arbejde videre i den. Så nu er spørgsmålet om man ikke kan ændre mere, når først jeg har gemt den???. Så indtil jeg hitter ud af det, må jeg bare lave billedet helt færdig inden jeg gemmer. Processen har ikke været helt sjov hele tiden, men nu glæder jeg mig til at lave min animation med collage.

Tuesday, November 01, 2005

Bloggermøde - Børnekultur - kultur

Kultur for børn.

Til kultur for børn har jeg fundet en side som nok er beregnet til lidt større børn. http://www.bornenettet.dk/ Børnenettet er en side, hvor børn kan henvende sig og få rådgivning om store og små problemer. Børn kan skrive med en voksen og få hjælp til forskellige ting. Jeg kunne forestille mig, at det er en side der er meget besøgt, da mange unge går med problemer som skilsmisse, spiseforstyrelser og mobning. På denne side kan de være anonyme, hvilket mange sikkert vil benytte sig af. Der er en brevkasse og en børnechat telefon som også kan bruges. Personligt synes jeg det er rart, at der er et sted hvor børn/unge kan få hjælp, for jeg tror desværre rigtig mange børn/unge går rundt med problemer, de ikke tør fortælle andre.
Jeg fandt også lidt underholdning til de lidt mindre børn. http://www.disney.co.uk/DisneyOnline/funzone/storyzone/
http://www.funclub.dk/index.php?mode=f

Kultur med børn.

Den side jeg har fundet til kultur med børn er jeg lidt i tvivl om er rigtig. Siden jeg har valgt er http://www.rekordbog.dk/ , en rekordborg for børn. Som jeg læser kultur med børn, mener jeg det er aktiviteter børn og voksne laver sammen, dette mener jeg så afgjort de før på denne side. Børnene kan sætte rekorder i "alt", og der er voksne til at kontrollere at det går rigtigt til. Jeg synes det er en interessant side, og det må være udfordrende for børn, at skulle kæmpe i den disiplin man nu synes man er bedst til. Samtidig er det jo spændende, at se om andre slå ens rekord eller den holder. Hvis den bliver slået, er det jo i trænng igen, det holder børn til ilden. Og det er jo sundt af have noget at gå op i, i sær hvis det indebær fysisk aktivitet.

Kultur af børn.

Når jeg læser kultur af børn, forstår jeg det som noget børn har lavet. Så derfor har jeg valgt denne side http://www.netactive.dk/bip/links/toplist.asp. Siden er lavet af Frederikke, og er en side hvor du kan prøve forskellige ting. Hvis man har sprøgsmål eller noget man gerne vil sige, må man også gerne skrive til Frederikke. Jeg har haft svært ved at finde noget til kultur af børn, nok fordi jeg ikke søger de rigtige steder. Men når jeg endelig har fundet noget spændende hvor børn kunne ligge puselspil, tegne osv. så var siderne jo som regel lavet af voksne først, og så er det jeg kommer i tvivl om det så er kultur af børn.

Men nå, der er jo ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget andet. Så jeg har fået lagt en del links i min del.icio.us om børnekultur, og jeg har set en masse flotte sider, så helt ringe er det jo ikke.

Det e et spændende emne børnekultur, det tager bare alt for meget af ens tid. De sider der findes om emnet er jo helt fantastiske.


The WeatherPixie